Asgaard Saga

In opdracht van Berkel-B

In Asgaard Saga ben je een jonge, maar vooral dappere, krijger die jouw volk moet helpen! Door een grote storm is veel van jouw stad verwoest. Samen met Berkel-B hebben we deze game gemaakt om kinderen te motiveren ook thuis flink te oefenen met lezen. Gemaakt als serious game voor de behandeling van dyslexie.

Meer dan een taalspelletje

De behandelprincipes die in het programma aan bod komen, zijn gebaseerd op (recentelijke) wetenschappelijke inzichten en op basis van onze jarenlange praktijk-ervaring. Asgaard Saga is ontwikkeld door Berkel-B en in samenwerking met prof. dr. Harold Bekkering (hoogleraar sociaal-cognitieve neurowetenschappen aan het Donders Instituut voor Hersenen, Cognitie en Gedrag van de Radboud Universiteit Nijmegen).

Samen met Berkel-B, heeft Hulan Asgaard Saga ontwikkeld. Toen we te horen kregen dat de speler deze game zou spelen tijdens zijn of haar behandeltraject van 40 weken wisten we één ding al snel — dit moest geen simpel taalspelletje worden.

Role-Playing-Game

Ons team kwam met het idee een "role playing game" te maken, een spel waarin je je bevindt in het verhaal van jouw karakter. Elke speler is hoofdpersoon in zijn of haar unieke avontuur. De avontuur en leer-wereld worden van elkaar gescheiden via een ‘hub world’ Om verder te komen in het spel ontkom je er niet aan om flink te lezen en te oefenen.

Behandelplatform

Asgaard Saga is sterk gepersonaliseerd, dit wil zeggen dat ieder kind zijn of haar eigen persoonlijke leerweg volgt. Om dit mogelijk te maken hebben we voor de behandelaars van Berkel-B een beveiligd online behandelplatform gemaakt.

In dit behandelplatform wordt per kind automatisch de voortgang bijgehouden en kunnen behandelaars -gepersonaliseerd- nieuwe sessies en opdrachten inplannen. Ook wordt het online portaal gebruikt voor de communicatie met ouders en school. Op deze manier wordt alle relevante informatie gedeeld.

Enthousiast geworden?

Benieuwd wat er nog meer mogelijk is? Vraag gerust meer informatie of een demo aan!