Online Open Dag Game

Gepersonaliseerde online open dag voor leerlingen en ouders

Organiseer jouw eigen online virtuele open dag als een serious game. De Open Dag Game is onze oplossing om leerlingen en ouders een ‘online virtuele open dag ervaring’ te bieden. Zo krijgen ze toch al een goede indruk van de school. Deze ervaring hebben we verpakt in een serious game. We personaliseren onze game-omgeving naar jouw school en dagen spelers uit om actief op onderzoek te gaan. Op een interactieve manier lopen de leerlingen in de game door het schoolgebouw en maken alvast kennis met de leerkrachten of andere leerlingen.

De belangrijkste voordelen van de Open Dag Game

  • Corona-proof; iedereen blijft op afstand. De digitale karakters in de game zijn volledig klachtenvrij en worden veelvuldig getest.
  • Jongeren zijn gewend om online te zijn en te gamen. Het spreek enorm aan om ‘hun school’ in een game te bezoeken.
  • Gepersonaliseerde eigen game-omgeving. We zetten de eigen huisstijl en specifieke elementen van de school om naar de school in de game.
  • Blended toepassingen, combineer echte content (foto’s, filmpjes, 360-visualisaties) in de game-omgeving.

De belangrijkste voordelen van de Open Dag Game

  • Gamification van de open dag, challenge de spelers om echt op ontdekkingstocht te gaan.
  • Laagdrempelige manier om alvast te communiceren met leerkrachten, leerlingen en ouders. In de game spreek je allerlei verschillende karakters. Sommige docenten vragen iets aan je over de lesstof, anderen vertellen je iets over de school.
  • Combineer de game met een prijsvraag om spelers nog meer te activeren.
  • Werkt volledig online via je browser, er is geen extra app of download nodig.

Role Playing Game (RPG)

De Open Dag Game is losjes opgezet als een “role playing game”. Bekend van games zoals Dungeons & Dragons, Final Fantasy of World of Warcraft. In een RPG neemt de speler een rol aan en gaat vervolgens op onderzoek. Tijdens dit avontuur bepaalt de speler zelf welke richting hij/zij op gaat en met wie er gesproken wordt. Gedurende het spel leert de speler allerlei nieuwe vaardigheden, overwint uitdagingen en probeert natuurlijk weer een level omhoog te gaan.

Van een afstandje heeft dit best wel wat weg van het avontuur waar een toekomstige brugklasser aan begint. Hoewel er geen orcs of zombies verslagen hoeven te worden, gaat de speler wel op onderzoek en moeten er heel wat uitdagingen overwonnen worden. We hebben de ‘game-feel’ ook zo veel mogelijk in stand gehouden om optimaal gebruik te maken van gamification. Net zoals in de ‘echte’ games worden ook in onze serious games game-technieken gebruikt om de spelers te activeren. Zo gebruiken we verschillende challenges om de spelers te verleiden om alle filmpjes te bekijken.

Lukt het jou om alle opdrachten te voltooien?